Prostreno.cz

Sýrové koule

Silvestrovské sýrové koule vhodné na krekry a k vínu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 1490 kJ / 356 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy31g
tuky20g

Ingredience na

  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce estragonu - nasekaného
  • 350 g smetanového sýra
  • 300 g sýra s modrou plísní - např.niva
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 hrst lískových ořechů - nasekaných
  • 1 svazek pažitky - nasekané
  • Na obalení
  • 6 ks celozrnných krekrů - rozdrcených
  • 1 hrst oblíbených ořechů

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  2. Cibuli zakápněte octem balsamico a přidejte estragon. Nechte podusit 2-3 minuty, pak nechte cibuli vychladnout.
  3. Ve středně velké misce promíchejte smetanový sýr a nastrouhanou nivu.
  4. Přidejte cibuli a znovu promíchejte. Podle potřeby dochuťte pepřem.
  5. Sýr rozdělte na dvě části, jednu promíchejte s nasekanými ořechy, druhou s nasekanou pažitkou.
  6. Ze sýra vytvarujte dvě koule, tu s pažitkou obalte v oříšcích, druhou obalte v rozdrcených krekrech.
  7. Sýrové koule zabalte do folie a nechte přes noc v chladu.

TIP:

Do sýrové směsi můžete podle chuti přidat nasekané kapary, nasekaná sušená rajčata, nebo olivy.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sýrové koule

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat