Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kuře Marengo

lanvin
21hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

476 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky2g sacharidy11g bílkoviny

Recept na kuře s ananasem a rajčaty.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 400 g loupaných rajčat Valfrutta
  • 1 ks červené papriky
  • 50 g másla
  • 1/4 ks čerstvé chilli papričky
  • 1/4 ks čerstvého ananasu - nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka cukru krupice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

  • Kuřecí řízky očistěte a na oleji opečte dozlatova. Osolte je a uchovejte v teple. Do pánve s výpekem přidejte máslo a orestujte na něm na proužky pokrájenou cibuli a ananas.
  • Když je ananas ze všech stran dozlatova, přidejte chilli papričku, sůl, pepř, špetku cukru a rajčata, která lehce rozmělníte vařečkou. Do směsi vložte zpět kuřecí maso a na mírnějším plameni duste dalších 15 minut.
  • Hotové kuřecí maso vyjměte, překrojte v půlce a řezem naaranžujte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s bagetkou nebo rýží.
TIP:

Kuře v kombinaci s ananasem a rajčaty je svěžím jídlem i pro letní dny. Sladkokyselá chuť je typická pro exotické kuchyně, kde však používají výhradně čerstvé ovoce. Proto je důležité, aby i váš ananas byl čerstvý, nikoliv z konzervy. Zbylé ovoce použijte do dezertu.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Česnekové kuře

Česnekové kuře

22 hlasů
1h a 25min 539 kJ 99 Kč
Kuře se skořicí

Kuře se skořicí

21 hlasů
1h a 35min 567 kJ 125 Kč
Kuřecí paličky s barevnou paprikou

Kuřecí paličky s barevnou paprikou

21 hlasů
55min 652 kJ 99 Kč
Jarní kuře

Jarní kuře

35 hlasů
35min 393 kJ 132 Kč
Pečené kuřecí kousky

Pečené kuřecí kousky

21 hlasů
60min 865 kJ 115 Kč
Ostrá kuřecí křidélka

Ostrá kuřecí křidélka

30 hlasů
60min 792 kJ 54 Kč

Články nejen o vaření