Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cibulová omáčka

sun
4hlasy
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

485 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky10g sacharidy2g bílkoviny

Omáčka je skvělá nejen k drůbežímu, hovězímu a vepřovému masu, ale i k zelenině a jiným pokrmům.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 lžic másla
  • 3 ks cibule - jemně nasekané
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 500 ml domácího masového vývaru
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek - rozmarýn, tymián, petržel aj.
  • 5 lžic brandy - nebo suchého sherry
  • 5 lžic 40% smetany

Postup přípravy

  • Na 3 lžících másla nechte zesklovatět nasekanou cibuli, přidejte cukr a duste, až začne cibule zlátnout.
  • Cibuli zasypte moukou, promíchejte a přidejte za stálého míchání vývar a nasekané bylinky. Vařte 20 minut.
  • Omáčku propasírujte, přidejte smetanu brandy, podle chuti osolte, opepřete a omáčku nechte projít varem.
  • Do hotové omáčky vmíchejte zbytek másla, nejlépe hodně vychlazeného.
TIP:

Místo hladké mouky použijte, kukuřičný, nebo bramborový škrob.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Bylinkový dresink

Bylinkový dresink

0 hlasů
15min 1330 kJ 60 Kč
Ostružinová máčka

Ostružinová máčka

1 hlas
30min 557 kJ 55 Kč
Citrusový dresink

Citrusový dresink

0 hlasů
15min 1008 kJ 50 Kč
Parmezánová omáčka

Parmezánová omáčka

7 hlasů
30min 720 kJ 85 Kč
Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

1 hlas
15min 482 kJ 40 Kč
Omáčka z čedaru

Omáčka z čedaru

4 hlasy
30min 668 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření