Prostreno.cz

Grilované brambory

Kořeněné gurmánské brambory s jogurtovým dresinkem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 749 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky4g

Ingredience na

  • 16 ks nových, stejně velkých brambor
  • 1 lžička soli na vaření brambor
  • 8 ks bobkových listů
  • 100 ml řepkového oleje
  • 50 ml citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce citrónové kůry - jemně nastrouhané
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky uzené mleté papriky
  • 2 špetky kmínu
  • 2 špetky chilli vloček - volitelné
  • K podávání
  • 250 ml bílého řeckého jogurtu
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • 0.5 lžičky medu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte a uvařte je skoro doměkka v osolené vodě, brambory nesmí být rozvařené, uvařené nechte vychladnout.
  2. Smíchejte olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, mletou uzenou papriku, kmín, bobkový list a chilli vločky.
  3. Směs nalijte do velkého, uzavíratelného sáčku, přidejte brambory, sáček uzavřete a lehce protřepejte aby se obalily všechny brambory. Brambory dejte na minimálně 2 hodiny do chladu. Alespoň jednou brambory v sáčku lehce protřepejte.
  4. Jogurt dejte do misky, přidejte nastrouhanou okurku (šťávu vymačkejte ), citronovou kůru, pastu tahini, med a sůl.
  5. Brambory navlečte na grilovací jehly, nebo bambusové špejle, mezi brambory můžete vložit bobkové listy.
  6. Brambory grilujte, až jsou pěkně opečené. Potírejte ochuceným olejem.
  7. Brambory podávejte s ochuceným jogurtem.

TIP:

Jak nahradit sezamovou pastu? Sezamová semínka zpracujte v mixéru s takovým množstvím arašídového nebo rostlinného oleje, aby vznikla takřka hladká směs.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované brambory

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat