Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Studená polévka z avokáda

Mikeš
1hlas
Hodnotit

30min

30min příprava

316 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy2g bílkoviny

Jemná avokádová polévka se zakysanou smetanou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks zralého avokáda
  • 1 ks salátové okurky
  • 3 ks lahůdkové cibulky bez natě
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks zelené chilli papričky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 800 ml studeného zeleninového vývaru - podle potřeby víc
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka soli
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička pískového cukru
  • Na ozdobu
  • 1 ks vanička řeřichy
  • Na posypání
  • 1 svazek pažitky

Postup přípravy

  • Zakysanou smetanu osolte, přidejte cukr a dobře promíchejte.
  • Do misky kuchyňského robotu nasypte oloupané, nakrájené avokádo, 3 lahůdkové cibulky, česnek a nakrájenou okurku.
  • Přidejte citronovou šťávu, vývar a nakrájenou chilli papričku bez semínek. Vše rozmixujte dohladka, dochuťte solí a medem.
  • Podávejte se zakysanou smetanou.
  • Ozdobte nasekanou pažitkou, řeřichou, ke slavnostnější příležitosti můžete přidat lžičku kaviáru.
TIP:

Množství vývaru použijte podle toho jak hustou polévku chcete mít.

Jablečný salát s ředkvičkami

Jablečný salát s ředkvičkami

1 hlas
25min 519kJ 75 Kč
Lilek v panko strouhance

Lilek v panko strouhance

2 hlasy
45min 667kJ 99 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Cuketová polévka s brokolicí

Cuketová polévka s brokolicí

2 hlasy
50min 189 kJ 110 Kč
Brokolicová polévka s čedarem

Brokolicová polévka s čedarem

2 hlasy
55min 317 kJ 110 Kč
Polévka z bílé cibule

Polévka z bílé cibule

0 hlasů
40min 250 kJ 70 Kč
Krémová polévka s čedarem a slaninou

Krémová polévka s čedarem a slaninou

2 hlasy
1h a 5min 545 kJ 120 Kč
Pórkový krém s pažitkou

Pórkový krém s pažitkou

0 hlasů
50min 265 kJ 90 Kč
Bramborová polévka se slaninou

Bramborová polévka se slaninou

2 hlasy
50min 261 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření