Prostreno.cz

Řízek z lilku

Plátky lilku smažené jako řízek.

10.07.2018 Mikeš
45min

30min příprava

15min vaření

849 kJ / 202 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte podélně na plátky silné přibližně 2.5 cm.
  2. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, mátu, petrželku, citrónovou kůru,sůl a koření.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem a do další misky nasypte mouku .
  4. Plátky lilku obalte z každé strany v mouce,v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku k lilku přitlačte.
  5. Lilek zvolna opečte v rozehřátém oleji,z každé strany přibližně 4 minuty.
  6. Podávejte s klínky citrónu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,65 g
  • Sacharidy:

    521,80 g
    • Cukry:

      48,53 g
  • Tuky:

    151,35 g
  • Vláknina:

    48,65 g

Aktivita pro spálení:

901 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

268

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

Petrželka

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Řízek z lilku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba