Prostreno.cz

Řízek z lilku

Plátky lilku smažené jako řízek.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 852 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy29g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks velký lilek
  • K podávání
  • 4 ks klínky citronu
  • Na obalení
  • 2 hrnky panko strouhanky
  • 1 lžíce mix koření - např.texas country,nebo jiné oblíbené
  • 4 lžíce parmazánu - jemně strouhaného
  • 1 lžíce máty - jemně nasekané
  • 1 hrst hladkolisté petrželky - jemně nakrájené
  • 1 ks bio citron - jemně nastrouhaná kůra
  • 3 špetky soli
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 80 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte podélně na plátky silné přibližně 2.5 cm.
  2. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, mátu, petrželku, citrónovou kůru,sůl a koření.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem a do další misky nasypte mouku .
  4. Plátky lilku obalte z každé strany v mouce,v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku k lilku přitlačte.
  5. Lilek zvolna opečte v rozehřátém oleji,z každé strany přibližně 4 minuty.
  6. Podávejte s klínky citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,30g
  • Sacharidy:

    193,00g
    • Cukry:

      15,64g
  • Tuky:

    133,30g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 203 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Řízek z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat