Prostreno.cz

Vepřová kýta s červeným zelím

Pečené vepřové maso s červeným zelím s jablky.

  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g červeného zelí
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jablek
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 800 g vepřové kýty
  • 2 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a nasypte do misky.
  2. Maso osolte, opepřete a v pekáčku na rozehřátém sádle orestujte ze všech stran.
  3. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky a nasypte je k zelí, přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cukr, ocet, podle chuti osolte a důkladně promíchejte.
  4. Zelí nasypte k masu, podlijte 100 ml vody, přikryjte a duste v předehřáté troubě až je maso měkké.
  5. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte se zelím.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,04g
  • Sacharidy:

    193,29g
    • Cukry:

      118,20g
  • Tuky:

    117,76g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka se sýrovou omáčkou

(8 hlasů)
0min
1069 kJ

Vepřová kýta se zelím

1h a 20min
575 kJ

Vepřová kotleta s jablky

(4 hlasů)
1h a 20min
529 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat