Prostreno.cz

Pikantní kuře

Pokrm pocházející z toskánské kuchyně. Kuře se marinuje v olivovém oleji s chilli papričkami.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 520 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 g celé kuře
  • 170 ml olivového oleje
  • 60 ml citronové šťávy
  • 3 lístky čerstvé šalvěje
  • 2 ks malé červené chilli papričky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 hrnku petrželky - nakrájené
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 6 plátků plátků bio citronu
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujte, kousky kuřete uložte vedle sebe do misky a maso osolte.
  2. Olej promíchejte s jemně nasekanými chilli papričkami bez semínek, nasekanou šalvěji, drobně nakrájenou cibulí a česnekem, citronovou šťávou, petrželkou a kuřecí kousky směsí potřete.
  3. Maso přikryjte a nechte minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc v chladničce. Alespoň jednou maso otočte.
  4. Maso podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě doměkka.
  5. Před dopečením přidejte k masu na plátky nakrájený citrón a maso dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuře

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat