40min
15min příprava
25min vaření
317 kJ
energetická hodnota na 100g
800 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky1g sacharidy8g bílkoviny
Inspirace na vánoční tabuli. Hřebenatky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí a sluší jim jednoduchá úprava.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 lžíce
másla
1 lžíce
kvalitního olivového oleje
1 ks
šalotka
1 stroužek
česneku
8 ks
hřebenatek
150 ml
suchého bílého vína
150 ml
40% smetany
4 špetky
soli
4 špetky
mletého černého pepře
1 lžíce
ledového másla
1 lžíce
nastrouhané citronové kůry
Na ozdobu
4 snítky
petržele, nebo koriandru
Postup přípravy
Smetanu a víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
Omáčku podle chuti osolte, opepřete, do omáčky vmíchejte lžíci ledového másla a nastrouhanou citronovou kůru.
Oloupanou, nakrájenou šalotku a česnek nechte zesklovatět na oleji s máslem.
Přidejte hřebenatky a krátce je orestujte, stačí půl minuty po každé straně.
Hřebenatky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou, nebo koriandrem.