Prostreno.cz

Hřebenatky s vinnou omáčkou

Inspirace na vánoční tabuli. Hřebenatky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí a sluší jim jednoduchá úprava.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 325 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 ks šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 8 ks hřebenatek
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 150 ml 40% smetany
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžíce ledového másla
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petržele, nebo koriandru

Postup přípravy

  1. Smetanu a víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  2. Omáčku podle chuti osolte, opepřete, do omáčky vmíchejte lžíci ledového másla a nastrouhanou citronovou kůru.
  3. Oloupanou, nakrájenou šalotku a česnek nechte zesklovatět na oleji s máslem.
  4. Přidejte hřebenatky a krátce je orestujte, stačí půl minuty po každé straně.
  5. Hřebenatky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou, nebo koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hřebenatky s vinnou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat