Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Celerová omáčka

lentilka
0hlasů
Hodnotit

60min

15min příprava

45min vaření

325 kJ

energetická hodnota na 100g

70 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky9g sacharidy2g bílkoviny

Překvapí vás, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a omáčku zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks celeru
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru - nebo zeleninového
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  • Oloupané celery opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  • Celer orestujte na 3 lžících másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.
  • Pak vše zalijte vychladlým hovězím, nebo zeleninovým vývarem.
  • Vařte, až celer změkne, pak vše nahrubo rozmixujte.
  • Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.
TIP:

Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

3 hlasy
15min 920 kJ 95 Kč
Bylinková olejová zálivka

Bylinková olejová zálivka

2 hlasy
25min 2886 kJ 70 Kč
Zeleninová salsa

Zeleninová salsa

2 hlasy
1h a 5min 289 kJ 90 Kč
Dresink s dijonskou hořčicí

Dresink s dijonskou hořčicí

1 hlas
15min 1218 kJ 45 Kč
Zázvorový dip

Zázvorový dip

0 hlasů
15min 299 kJ 40 Kč
Bylinková, salátová zálivka

Bylinková, salátová zálivka

2 hlasy
15min 1764 kJ 50 Kč

Články nejen o vaření