Prostreno.cz

Celerová omáčka

Překvapí vás, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a omáčku zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 330 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks celeru
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru - nebo zeleninového
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané celery opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Celer orestujte na 3 lžících másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.
  3. Pak vše zalijte vychladlým hovězím, nebo zeleninovým vývarem.
  4. Vařte, až celer změkne, pak vše nahrubo rozmixujte.
  5. Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.

TIP:

Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová omáčka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat