Prostreno.cz

Zeleninová salsa

Salsa je celosvětově známa "omáčka„ kde jsou základem pro její přípravu rajčata. Ve světě existuje mnoho variant na přípravu salsy. Vyzkoušejte tento Španělský recept.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 314 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 ks velké zelené papriky - nakrájená na kostičky
  • 1 ks chilli papričky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • 4 špetky soli
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rajčata oloupejte, nakrájejte na kostičky a nasypte do menší zapékací misky.
  3. K rajčatům nasypte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, nakrájenou papriku a nakrájenou chilli papričku.
  4. Zeleninu osolte, posypte kmínem, přidejte citronovou šťávu, cukr a přelijte olejem.
  5. Zeleninu lehce promíchejte, přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35 minut.
  6. Do upečené zeleniny vmíchejte nasekaný koriandr a zeleninu nechte vychladnout.

TIP:

Místo koriandru použijte například zelenou petrželku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,03g
  • Sacharidy:

    215,11g
    • Cukry:

      117,80g
  • Tuky:

    142,38g
  • Vláknina:

    21,10g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Zálivka z manga

(5 hlasů)
20min
1032 kJ

Cibulová omáčka

(5 hlasů)
1h a 5min
533 kJ

Avokádový dip

(1 hlasů)
45min
286 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová salsa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat