Prostreno.cz

Zeleninová salsa

Salsa je celosvětově známa "omáčka„ kde jsou základem pro její přípravu rajčata. Ve světě existuje mnoho variant na přípravu salsy. Vyzkoušejte tento Španělský recept.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 319 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 ks velké zelené papriky - nakrájená na kostičky
  • 1 ks chilli papričky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • 4 špetky soli
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rajčata oloupejte, nakrájejte na kostičky a nasypte do menší zapékací misky.
  3. K rajčatům nasypte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, nakrájenou papriku a nakrájenou chilli papričku.
  4. Zeleninu osolte, posypte kmínem, přidejte citronovou šťávu, cukr a přelijte olejem.
  5. Zeleninu lehce promíchejte, přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35 minut.
  6. Do upečené zeleniny vmíchejte nasekaný koriandr a zeleninu nechte vychladnout.

TIP:

Místo koriandru použijte například zelenou petrželku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová salsa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat