Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zeleninová salsa

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 5min

30min příprava

35min vaření

289 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky5g sacharidy1g bílkoviny

Salsa je celosvětově známa "omáčka„ kde jsou základem pro její přípravu rajčata. Ve světě existuje mnoho variant na přípravu salsy. Vyzkoušejte tento Španělský recept.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 ks velké zelené papriky - nakrájená na kostičky
  • 1 ks chilli papričky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • 4 špetky soli
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Rajčata oloupejte, nakrájejte na kostičky a nasypte do menší zapékací misky.
  • K rajčatům nasypte oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, nakrájenou papriku a nakrájenou chilli papričku.
  • Zeleninu osolte, posypte kmínem, přidejte citronovou šťávu, cukr a přelijte olejem.
  • Zeleninu lehce promíchejte, přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35 minut.
  • Do upečené zeleniny vmíchejte nasekaný koriandr a zeleninu nechte vychladnout.
TIP:

Místo koriandru použijte například zelenou petrželku.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Zálivka z manga

Zálivka z manga

5 hlasů
20min 980 kJ 55 Kč
Cibulová omáčka

Cibulová omáčka

4 hlasy
1h a 5min 481 kJ 80 Kč
Avokádový dip

Avokádový dip

1 hlas
45min 267 kJ 80 Kč
Salátový dresink

Salátový dresink

0 hlasů
15min 548 kJ 50 Kč
Jarní zelená omáčka

Jarní zelená omáčka

0 hlasů
20min 714 kJ 70 Kč
Pesto z rukoly

Pesto z rukoly

0 hlasů
15min 1730 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření