Prostreno.cz

Velikonoční čokoládová bábovka

Upečte koledníkům bábovku. Je vláčná a voní čokoládou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1725 kJ / 412 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy43g
tuky24g

Ingredience na

  • 1 ks vanilkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 150 ml mléka - podle potřeby více
  • 300 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 100 g hořké čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na ozdobu
  • 10 ks čokoládových vajíček
  • Na posypání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny.
  2. Přidejte vanilkový cukr, měkké máslo, prosetou mouku, kakao, prášek do pečiva, mléko, a na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Vymíchejte hladké těsto.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Těsto nalijte do vymazané, vysypané formy na bábovku.
  5. Bábovku pečte v předehřáté troubě 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte 30-40 minut.
  6. Každá trouba peče trochu jinak, proto vyzkoušejte například špejlí, jestli je bábovka upečená. Na větší část pečení je dobré přikrýt bábovku třeba alobalem.
  7. Vychladlou bábovku pocukrujte a ozdobte čokoládovými vajíčky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční čokoládová bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat