Prostreno.cz

Kakaové kostky

Po tomhle moučníku se zaručeně hned zapráší! Moučník s chutí perníku a kakaa doplní úžasný krém s chutí limoncella.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy24g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání
  • Na náplň
  • 200 g ostružinového džemu - nebo rybízového
  • Na ozdobu
  • 300 g ricotty
  • 3 lžíce likéru limocello - nebo více podle chuti
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml 40% smetany
  • 12 ks ostružin
  • Na těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 400 ml mléka
  • 2 ks vajec
  • 150 ml oleje
  • 2 lžíce povidel
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 ks kypřicího prášku do perníku
  • 1 lžíce citrónové kůry - nastrouhané
  • 1 hrnek vlašských ořechů - drobně nasekaných
  • Na vymazání
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na těsto a vymíchejte na hladké těsto. Můžete i v robotu.
  2. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. Těsto nalijte na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 40-45 minut, nebo až se těsto nebude lepit na špejli. Nechte vychladnout.
  4. Vychladlý moučník podélně rozkrojte, jednu polovinu potřete džemem a přikryjte druhou polovinou. Moučník nakrájejte na kostky.
  5. Krém na zdobení: V míse rozmíchejte ricottu se 3 lžícemi limoncella a cukrem.
  6. V jiné míse ušlehejte šlehačku a přidejte ji k ricottě. Znovu lehce prošlehejte.
  7. Kostky ozdobte pomocí zdobičky krémem.
  8. Každou kostku můžete ještě ozdobit ostružinou, nebo jiným drobným ovocem.

TIP:

Počet kostek závisí na tom, jak velké kostky nakrájíte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kakaové kostky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat