Prostreno.cz

Polévka ze žluté řepy

Žlutá řepa oproti červené je trochu sladší a hlavně nebarví .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 39 kJ / 9 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky0g

Ingredience na

  • 300 g žluté řepy
  • 2 l zeleninového,nebo kuřecího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks velké červené jablko - nebo 2 menší
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce strouhaného křenu - volitelné

Postup přípravy

  1. Oloupanou řepu nakrájejte na kostky,nasypte ji do vývaru a vařte doměkka.
  2. K měkké řepě nasypte omyté , na kostky nakrájené jablko,přidejte tymián ,jablečný ocet a vařte 5-10 minut,podle odrůdy jablka,jablko by mělo zůstat nerozvařené.
  3. Podle potřeby polévku dochuťte solí .
  4. Strouhaný křen podávejte k polévce zvlášť.

TIP:

Žlutou řepu koupíte v supermarketu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Snídaně s jahodami

(19 hlasů)

Toasty s jahodami

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka ze žluté řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat