Prostreno.cz

Grilovaný pstruh s mátovým máslem

Grilované ryby jsou rychle hotové, nepotřebují náročnou přípravu a chutnají skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    45min příprava

    20min vaření

  • 2024 kJ / 483 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky51g

Ingredience na

  • 4 porce filé pstruha - á 180 g
  • 5 špetek soli
  • 180 g změklého másla
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1 lžička medu
  • 80 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 3 lžíce strouhané kůry z bio pomeranče

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte,položte je do nízké ,ploché misky,pokapejte je dvěma lžícemi rozpuštěného másla smíchaného s 1 lžíci oleje,posypte je lžíci pomerančové kůry,pokapejte limetkovou šťávou ,misku uzavřete a nechte filety 30 minut v chladu.
  2. Máslo důkladně promíchejte s mátou a medem a dejte vychladit.
  3. Filety pstruha opékejte na rozehřáté grilovací pánvi z každé strany 5-8 minut . Pstruha můžete rovněž grilovat na venkovním grilu.
  4. Podávejte s mátovým máslem,posypané strouhanou pomerančovou kůrou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,20g
  • Sacharidy:

    107,60g
    • Cukry:

      84,60g
  • Tuky:

    262,10g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 483 kcal

60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný pstruh s mátovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat