Grilovaná zelenina
Grilovat nemusíte jen maso, klidně sáhněte po zelenině. Květák, nebo mrkev se také dají připravit na grilu.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
487 kJ / 116 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky7g
Ingredience na
- 800 g
zeleniny
- mrkev,květák,dýně ,červená řepa aj.
- 6 snítek
oblíbených čerstvých bylinek
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 4 lžíce
rozpuštěného másla
- 3 lžíce
panko strouhanky
Postup přípravy
- Květák rozdělte na malé růžičky, oloupanou červenou řepu, oloupanou mrkev a dýni nakrájejte na stejně velké kousky.
- Zeleninu nasypte do misky, osolte, opepřete, pokapejte máslem, posypte strouhankou a promíchejte.
- Z alobalu vystřihněte dvojmo větší obdélník.
- Na alobal nasypte zeleninu, přidejte snítky bylinek a zeleninu zabalte.
- Grilujte na středně předehřátém grilu přibližně 45 minut, nebo až bude zelenina měkká.
- Raději zeleninu občas vyzkoušejte, záleží na teplotě grilu a také na tom, jak velké kousky jste nakrájeli.