Prostreno.cz

Květák s indickou omáčkou

Květák má jemnou chuť a proto jej snadno dochutíte oblíbeným kořením, nebo pikantní omáčkou.

  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 789 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák dole seřízněte tak, aby mohl stát.
  3. Květák postavte do vyšší zapékací misky, nebo menšího, vysokého pekáčku.
  4. V rendlíku na oleji lehce orestujte oloupaný, nakrájený česnek.
  5. Přidejte kmín, zázvor, muškátový oříšek, kurkumu a chilli.
  6. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a cukr, podle chuti osolte a dobře promíchejte. Přilijte kokosové mléko a vařte 5-10 minut.
  7. Kešu ořechy nasekejte a přisypte je do omáčky.
  8. Omáčkou přelijte květák, nádobu přikryjte (můžete přikrýt i alobalem) a pečte v troubě přibližně 50-60 minut. Občas přelijte květák omáčkou.
  9. Květák odkryjte a pečte ještě 15 minut.
  10. Před podáváním posypte květák koriandrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,36g
  • Sacharidy:

    316,32g
    • Cukry:

      2,99g
  • Tuky:

    248,18g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(21 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květák s indickou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat