Prostreno.cz

Květák s indickou omáčkou

Květák má jemnou chuť a proto jej snadno dochutíte oblíbeným kořením, nebo pikantní omáčkou.

  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 789 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák dole seřízněte tak, aby mohl stát.
  3. Květák postavte do vyšší zapékací misky, nebo menšího, vysokého pekáčku.
  4. V rendlíku na oleji lehce orestujte oloupaný, nakrájený česnek.
  5. Přidejte kmín, zázvor, muškátový oříšek, kurkumu a chilli.
  6. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a cukr, podle chuti osolte a dobře promíchejte. Přilijte kokosové mléko a vařte 5-10 minut.
  7. Kešu ořechy nasekejte a přisypte je do omáčky.
  8. Omáčkou přelijte květák, nádobu přikryjte (můžete přikrýt i alobalem) a pečte v troubě přibližně 50-60 minut. Občas přelijte květák omáčkou.
  9. Květák odkryjte a pečte ještě 15 minut.
  10. Před podáváním posypte květák koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák s indickou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat