Prostreno.cz

Těstoviny s květákem

Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1084 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy22g
tuky15g

Ingredience na

  • 350 g těstovin tagliatelle
  • 1 ks květáku - nakrájený, nebo rozebraný na růžičky
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 1 lžíce kůry z bio citronu - nastrouhané
  • 2 špetky drceného chilli - volitelné
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájený
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml dobrého suchého bílého vína
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 špetky soli
  • 1 hrnek listové petrželky - nakrájené
  • Na posypání
  • 80 g parmezánu - nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 180 °C.
  2. Květák, drobně nakrájenou slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací misce.
  3. Přelijte vínem, smetanou, ve které rozmíchejte 3 špetky soli a pečte přikryté 30 minut, nebo až bude květák měkký.
  4. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  5. Těstoviny slijte a smíchejte s květákem a nakrájenou petrželkou.
  6. Posypte parmezánem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s květákem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat