Kopřivová nádivka
Velmi jednoduchá, klasická nádivka. Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná, je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.
-
2h a 0min
30min příprava
1h a 30min vaření
-
970 kJ / 231 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy24g
tuky9g
Ingredience na
- 10 ks
rohlíků
- 7 ks
vajec
- 400 g
vařeného uzeného masa
- 600 ml
vody
- na vaření uzeného masa
- 70 g
rozpuštěného másla
- 3 špetky
soli
- 1 špetka
muškátového oříšku
- 2 hrsti
kopřiv
- nasekaných
- 1 svazek
pažitky
- nakrájené
- 0.5 hrnku
loupaných mandlí
- volitelné
- Na vymazání
- 1.5 lžíce
tuku
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
- Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, nasekanými mandlemi, kopřivami, pažitkou, solí a muškátovým oříškem.
- Uzené, i když je už tepelně upravené 15 minut povařte, aby jste získali vývar.
- Uzené maso nakrájejte na kostičky a spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
- Formu důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.