Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kopřivová nádivka

lentilka
6hlasů
Hodnotit

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

970 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky24g sacharidy8g bílkoviny

Velmi jednoduchá, klasická nádivka. Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná, je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 10 ks rohlíků
  • 7 ks vajec
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 600 ml vody - na vaření uzeného masa
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 hrsti kopřiv - nasekaných
  • 1 svazek pažitky - nakrájené
  • 0.5 hrnku loupaných mandlí - volitelné
  • Na vymazání
  • 1.5 lžíce tuku

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 190 °C.
  • Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
  • Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, nasekanými mandlemi, kopřivami, pažitkou, solí a muškátovým oříškem.
  • Uzené, i když je už tepelně upravené 15 minut povařte, aby jste získali vývar.
  • Uzené maso nakrájejte na kostičky a spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám.
  • Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
  • Formu důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Velikonoční nádivka s vajíčky

Velikonoční nádivka s vajíčky

13 hlasů
1h a 15min 926 kJ 190 Kč
Velikonoční nádivka bez masa

Velikonoční nádivka bez masa

22 hlasů
1h a 20min 809 kJ 35 Kč
Pečená vejce s pažitkou

Pečená vejce s pažitkou

9 hlasů
25min 686 kJ 40 Kč
Jarní salát s vejcem

Jarní salát s vejcem

1 hlas
25min 939 kJ 150 Kč
Plněná vejce

Plněná vejce

0 hlasů
20min 687 kJ 45 Kč
Chřest s vejcem

Chřest s vejcem

0 hlasů
50min 885 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření