Prostreno.cz

Kopřivová nádivka

Velmi jednoduchá, klasická nádivka. Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná, je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 970 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy24g
tuky9g

Ingredience na

  • 10 ks rohlíků
  • 7 ks vajec
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 600 ml vody - na vaření uzeného masa
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 hrsti kopřiv - nasekaných
  • 1 svazek pažitky - nakrájené
  • 0.5 hrnku loupaných mandlí - volitelné
  • Na vymazání
  • 1.5 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
  3. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, nasekanými mandlemi, kopřivami, pažitkou, solí a muškátovým oříškem.
  4. Uzené, i když je už tepelně upravené 15 minut povařte, aby jste získali vývar.
  5. Uzené maso nakrájejte na kostičky a spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám.
  6. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
  7. Formu důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kopřivová nádivka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat