Prostreno.cz

Velikonoční nádivka bez masa

Tradiční velikonoční nádivka má mnoho místních variant, může být masová i bez masa.

Ohodnotit
(22 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 809 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy25g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte omyté a pokrájené mladé kopřivy.
  2. Směs duste zhruba pět minut, potom do ní přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte je do misky, přidejte k nim žloutky a kopřivovou směs. Pečlivě promíchejte, až se vše spojí.
  4. Nakonec do této směsi opatrně vmíchejte tuhý sníh, vyšlehaných z bílků se špetkou soli.
  5. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pomocí stěrky do ní přendejte nádivku.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka bez masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat