Prostreno.cz

Velikonoční nádivka bez masa

Tradiční velikonoční nádivka má mnoho místních variant, může být masová i bez masa.

Ohodnotit
(24 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 719 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy22g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte omyté a pokrájené mladé kopřivy.
  2. Směs duste zhruba pět minut, potom do ní přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte je do misky, přidejte k nim žloutky a kopřivovou směs. Pečlivě promíchejte, až se vše spojí.
  4. Nakonec do této směsi opatrně vmíchejte tuhý sníh, vyšlehaných z bílků se špetkou soli.
  5. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pomocí stěrky do ní přendejte nádivku.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 45 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,60g
  • Sacharidy:

    268,56g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    214,53g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborová nádivka

(16 hlasů)
1h a 30min
504 kJ

Cuketová nádivka

(11 hlasů)
40min
1303 kJ

Velikonoční nádivka s vajíčky

(14 hlasů)
1h a 15min
842 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka bez masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat