Kuřecí vývar s růžičkovou kapustou
Polévka s kuřecím masem, mrkví a růžičkovou kapustou. Naprostá klasika, kuřecí polévka není oblíbená jen u nás. Její sílu oceňují snad ve všech koutech světa.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
149 kJ / 35 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky1g
Ingredience na
- 350 g
kuřecího masa
- stehna, polévkové maso, nebo prsa
- 8 ks
růžičkové kapusty
- 2 ks
mrkve
- nakrájené na plátky
- 1 ks
malé petržele
- nakrájená na kostičky
- 1 stroužek
česneku
- 2 lžíce
másla
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 2 l
vody
- 1 lžíce
bio sypkého zeleninového vývaru
Postup přípravy
- Na másle orestujte na nudličky nakrájené maso, nakrájený česnek, očištěnou, nakrájenou zeleninu, omytou, překrojenou růžičkovou kapustu, zalijte vodou, přidejte bio sypký vývar a vařte, až je vše měkké.
- Polévku podle chuti osolte a opepřete.