Hovězí na víně
Sváteční oběd, falešná hovězí svíčková, pečená na bílém víně s rozmarýnem. Víno a rozmarýn pozdvihne chuť masa.
-
2h a 25min
25min příprava
2h a 0min vaření
-
543 kJ / 129 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky7g
Ingredience na
Postup přípravy
- Váleček hovězího masa potřete prolisovaným česnekem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a zprudka opečte ze všech stran na oleji aby se maso zatáhlo.
- Opečené maso dejte do pekáčku, nebo zapékací misky, maso podlijte vínem, vývarem, pokapejte worcestrovou omáčkou přidejte snítky tymiánu, přikryjte a duste doměkka. Doba pečení záleží na kvalitě masa.
- Když už je maso skoro měkké, přisypte k masu rajčata.