Vepřové na bylinkách
Voňavé kostky vepřového masa se šalvěji a tymiánem.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
654 kJ / 156 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky15g
Ingredience na
- 750 g
vepřového masa
- kýta,nebo kotleta bez kostí
- 1 ks
cibule
- 2 lžíce
oleje
- 2 špetky
soli
- 500 ml
vody
- 1 lžíce
bio sypkého vývaru
- hovězí,zeleninový
- 1 snítka
čerstvého tymiánu
- 6 lístků
čerstvé šalvěje
- 1 lžička
mleté sladké papriky
- 2 lžíce
tmavé instantní jíšky
Postup přípravy
- Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
- Přidejte na větší kostky pokrájené maso a maso orestujte.
- Zaprašte paprikou a promíchejte.
- Maso osolte, posypte nahrubo nakrájenými bylinkami a zalijte vodou.
- Přisypte sypký vývar a duste do měkka.
- Vmíchejte jíšku a ještě 5 minut povařte.
- Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.