Prostreno.cz

Špenátový salát s fazolkami

Špenátový salát se středomořskými příchutěmi.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 300 g konzervovaných bílých fazolí
  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 5 lístků čerstvé máty - nasekané
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 200 g rozdrobeného sýra feta
  • Na zálivku
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce octa balzamico
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V malé misce prošlehejte vidličkou ocet balsamico, med, hořčici a olivový olej. Podle chuti přidejte pepř a sůl.
  2. Ve velké míse promíchejte špenát, mátu a nakrájená sušená rajčata.
  3. Přidejte propláchnuté scezené fazole a promíchejte.
  4. Nakonec posypte salát rozdrobeným sýrem a zakápněte zálivkou. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátový salát s fazolkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat