Prostreno.cz

Krémová polévka z pečených rajčat

Zajímavou chuť dodají polévce rajčata,která si před přípravou polévky opečte spolu s česnekem a oreganem v troubě.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 320 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1.5 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 snítka oregana
  • 200 g strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Z rajčat vykrojte malým nožem místo po stopce, namočte je do vařící vody a pak rajčata oloupejte.
  3. Rajčata a oloupané stroužky česneku vložte do malé zapékací misky a pokapejte je olejem.
  4. Rajčata podle chuti osolte, opepřete a přidejte snítku oregana.
  5. Rajčata přikryjte a pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  6. Upečená rajčata nasypte do hrnce, zalijte je vývarem, smetanou a nechte projít varem.
  7. Z polévky vyndejte oregano a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  8. Před podáváním posypte polévku sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z pečených rajčat

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat