Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

V kuchyni má zelí všestranné využití, jednoduše se upravuje a celé hlávky se dají dlouho skladovat. Bílé zelí má více vlákniny, méně sacharidů a o něco menší množství vitaminů a minerálů než zelí červené.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 149 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g hlávkového zelí - nakrájené na nudličky
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 1 ks bílé papriky - nakrájená na proužky
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na plátky
  • 1.5 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájený
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 špetky červeného pepře - nebo černý pepř
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do hrnce na rozpuštěné máslo nasypte nakrájenou zeleninu a minutu míchejte.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Během vaření nasypte do polévky oregano.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat