Polévka z bílého zelí
V kuchyni má zelí všestranné využití, jednoduše se upravuje a celé hlávky se dají dlouho skladovat. Bílé zelí má více vlákniny, méně sacharidů a o něco menší množství vitaminů a minerálů než zelí červené.
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
149 kJ / 35 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 500 g
hlávkového zelí
- nakrájené na nudličky
- 2 ks
mrkve
- nakrájené na kostičky
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- nakrájený na plátky
- 1 ks
bílé papriky
- nakrájená na proužky
- 2 ks
jarní cibulky
- nakrájené na plátky
- 1.5 l
slabého zeleninového vývaru
- 2 stroužky
česneku
- jemně nakrájený
- 2 lžíce
másla
- 1 lžička
sušeného oregana
- 2 špetky
červeného pepře
- nebo černý pepř
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Do hrnce na rozpuštěné máslo nasypte nakrájenou zeleninu a minutu míchejte.
- Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
- Během vaření nasypte do polévky oregano.
- Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.