Prostreno.cz

Rybí knedlíčky

Bílé maso štikozubce (mořská štika) se vyznačuje nízkým obsahem tuku, lahodnou chutí a jemností.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 834 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filé štikozubce bez kostí
  • 3 plátky toustového chleba
  • 100 ml kokosového mléka
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené
  • 4 lístky bazalky - nasekané
  • 4 špetky soli
  • Na obalení
  • 3 ks vajec - rozšlehaná
  • 2 špetky soli
  • 4 lžíce bílého vína
  • 1 špetka kypřícího prášku do pečiva
  • 4 lžíce hladké mouky - nebo podle potřeby
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Ze 3 rozšlehaných vajec, 2 špetek soli, 4 lžic bílého vína, špetky kypřícího prášku a hladké mouky vymíchejte těstíčko na obalování. Mouky přidejte tolik, aby nebylo těstíčko řídké.
  2. Toustový chléb dejte do malé misky a pokapejte ho kokosovým mlékem.
  3. Rybí filé jemně nasejete a dejte ho do misky.
  4. Přidejte namočený toustový chléb, pažitku, bazalku, podle chuti osolte a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte strouhanku.
  5. Ze směsi tvarujte malé, kulaté knedlíčky, obalte je v v těstíčku a smažte zvolna ze všech stran na oleji.
  6. Podávejte s oblíbeným zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí knedlíčky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat