Prostreno.cz

Pstruh na másle se zázvorem

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menších pstruhů
  • 4 plátky citrónu
  • 1 lžička soli
  • 120 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru - nasekaný na malé kostičky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  2. Pstruhy osolte, dovnitř vložte plátky citrónu, větvičku tymiánu a větvičku rozmarýnu.
  3. Ryby položte do pánve s máslem a olejem. Přidejte větvičku tymiánu, větvičku rozmarýnu a ryby posypte drobně nakrájeným zázvorem a citronovou kůrou.
  4. Ryby opečte z obou stran (z každé strany přibližně 8-10 minut).
  5. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,30g
  • Sacharidy:

    139,90g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    201,50g
  • Vláknina:

    63,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh na másle se zázvorem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat