Prostreno.cz

Králík se žampióny a paprikou

Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Když přidáte zeleninu a houby, bude mít maso vynikající chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 345 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1400 g králíka - naporcovaného
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • 1 ks velké červené papriky
  • 250 g malých žampiónů
  • 250 g květáku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Porce králíka uložte do pekáčku. Maso potřete hořčicí, osolte ho a opepřete.
  3. Přidejte tymián, rozmarýn, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě přibližně 45 minut.
  4. K masu přidejte na větší kousky nakrájenou papriku, malé růžičky květáku, houby a duste v troubě, až je maso měkké. Podle potřeby podlijte vývarem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík se žampióny a paprikou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat