Prostreno.cz

Grilovaný květák

Chystáte se na bezmasý den? Vyzkoušejte náš recept na grilovaný květák. Grilování zeleniny je opravdu snadné a zeleninu promění v lahůdku, i ty druhy, od kterých by jste to nečekali.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks květáku
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 3 lžičky italského koření - nebo jiné oblíbené
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Omytý květák rozeberte na malé růžičky a nasypte ho do alobalové misky, nebo na 2 čtverce alobalu.
  2. Květák posypte solí, kořením, česnekem a nakonec ho pokapejte máslem.
  3. Grilovací misku přikryjte třeba druhou grilovací miskou. Pokud použijte alobal, květák dobře zabalte.
  4. Balíček, nebo alobalovou misku položte na středně předehřátý gril a grilujte přibližně 20-25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný květák

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat