Prostreno.cz

Grilovaný květák

Chystáte se na bezmasý den? Vyzkoušejte náš recept na grilovaný květák. Grilování zeleniny je opravdu snadné a zeleninu promění v lahůdku, i ty druhy, od kterých by jste to nečekali.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 664 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks květáku
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 3 lžičky italského koření - nebo jiné oblíbené
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Omytý květák rozeberte na malé růžičky a nasypte ho do alobalové misky, nebo na 2 čtverce alobalu.
  2. Květák posypte solí, kořením, česnekem a nakonec ho pokapejte máslem.
  3. Grilovací misku přikryjte třeba druhou grilovací miskou. Pokud použijte alobal, květák dobře zabalte.
  4. Balíček, nebo alobalovou misku položte na středně předehřátý gril a grilujte přibližně 20-25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,80g
  • Sacharidy:

    38,80g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    82,18g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat