Prostreno.cz

Marocká kuřecí stehna s cizrnou

Vyzkoušejte přípravu kuřecích stehen s cizrnou podle marockého receptu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks větších kuřecích stehen
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 3 ks rajčat - drobně nakrájených
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené
  • 250 g konzervované cizrny - propláchnutá, scezená
  • 1 ks velkého pórku
  • 0.5 hrnku nasekané petržele - nebo koriandru
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 špetka šafránu
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50 ml vody

Postup přípravy

  1. Celý pórek nakrájejte, nasypte ho na rozehřátý olej a 2 minuty míchejte.
  2. Přidejte kuřecí stehna a krátce je ze všech stran orestujte.
  3. Maso zalijte vývarem a duste 30 minut.
  4. Po třiceti minutách přidejte k masu ostatní suroviny a duste, až je maso měkké. Podle chuti osolte.
  5. Pokud chcete mít hustou šťávu, zahustěte ji škrobem rozmíchaným v 50 ml vody.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marocká kuřecí stehna s cizrnou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat