Ryba s olivami a rajčaty
Vychutnejte si tuhle skvělou přípravu ryby s typicky italskou chutí.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
557 kJ / 133 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky12g
Ingredience na
- K podávání
- 8 ks
zelených oliv
- 8 ks
černých oliv
- 1 ks
červené papriky
- 300 g
oloupaných rajčat
- 5 lístků
čerstvé bazalky
- 1 ks
malé cibule
- 1 stroužek
česneku
- K přípravě
- 4 porce
filet tresky tmavé
- nebo jiné ryby
- 1 lžíce
italského koření
- 7 lžic
olivového oleje
- 2 lžičky
másla
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého bílého pepře
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte.
- Očištěnou papriku nakrájejte na proužky.
- V pánvi na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidejte česnek, nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené lístky bazalky a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
- V polovině dušení přidejte k rajčatům olivy.
- Rybí porce osolte, opepřete, posypte kořením a opečte je z obou stran na 4 lžích oleje a 2 lžících másla.
- Ryby podávejte s dušenou zeleninou.