Prostreno.cz

Ryba s olivami a rajčaty

Vychutnejte si tuhle skvělou přípravu ryby s typicky italskou chutí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 557 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 8 ks zelených oliv
  • 8 ks černých oliv
  • 1 ks červené papriky
  • 300 g oloupaných rajčat
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 1 ks malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • K přípravě
  • 4 porce filet tresky tmavé - nebo jiné ryby
  • 1 lžíce italského koření
  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte.
  2. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky.
  3. V pánvi na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidejte česnek, nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené lístky bazalky a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. V polovině dušení přidejte k rajčatům olivy.
  5. Rybí porce osolte, opepřete, posypte kořením a opečte je z obou stran na 4 lžích oleje a 2 lžících másla.
  6. Ryby podávejte s dušenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s olivami a rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat