Prostreno.cz

Rybí filety s kuskusem

Kuskus a rybí filé díky své expresní přípravě vyřeší rychlý oběd nebo večeři. Navíc si skvěle pochutnáte.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 971 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy25g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na plátky
  • 200 ml oblíbeného dipu
  • K přípravě
  • 4 porce rybího chlazeného filé - treska, candát apod.
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nakrájené
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce kaparů
  • 1.5 hrnku suchého kuskusu

Postup přípravy

  1. Kuskus připravte podle návodu na obalu. Místo vody použijte vývar. Do hotového kuskusu vmíchejte lžíci oleje.
  2. Ryby osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a 3 lžíce másla. Přidejte oloupanou, nakrájenou šalotku a oloupaný česnek překrojený napůl.
  4. Na šalotku položte rybí filety, posypte je citronovou kůrou, přidejte kapary a ryby zvolna je z obou stran opečte.
  5. Ryby podávejte s kuskusem, posypané petrželkou, s plátky citrónu a s oblíbeným dipem, ďábelskou omáčkou apod.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s kuskusem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat