Těstovinový salát s tuňákem a cuketou
Těstoviny a tuňák jsou sázkou na jistotu, hodí se jako lehký oběd i večeře.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
692 kJ / 165 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy20g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
těstovin
- 240 g
konzervovaného tuňáka
- 700 g
cuket
- 1 stroužek
česneku
- 80 ml
olivového oleje
- 2 špetky
soli
- podle chuti
- 2 špetky
pepře
- podle chuti
- 5 lístků
bazalky
Postup přípravy
- Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
- Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
- Mezitím vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte, podle návodu na obalu.
- Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, dochuťte solí a pepře a doplňte čerstvou bazalkou. Ihned podávejte.