Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečené brambory

lanvin
12hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

499 kJ

energetická hodnota na 100g

45 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky15g sacharidy2g bílkoviny

Recept na trochu netradičně pečené brambory.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 12 ks středně velkých brambor
  • 150 g změklého másla
  • 2 lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1-2 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžička soli na vaření brambor
  • 1 lžička čerstvě namletého černého pepře
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  • Dobře omyté brambory uvařte v osolené vodě. Změklé máslo promíchejte s pomerančovou kůrou, mátou, špetkou soli a pepřem.
  • Brambory uložte na plech s pečícím papírem a každou bramboru stlačte mírně vidličkou, jako byste chtěli bramboru rozmačkat.
  • Všechny brambory důkladně potřete ochuceným máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut. Nejlépe je zapéct brambory v troubě pod grilem.
  • Podávejte jako přílohu k masu nebo ke grilované rybě.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

26 hlasů
35min 648 kJ 77 Kč
Zelí z cukety

Zelí z cukety

15 hlasů
25min 1230 kJ 49 Kč
Brambory na tymiánu

Brambory na tymiánu

14 hlasů
45min 486 kJ 57 Kč
Celerové hranolky

Celerové hranolky

25 hlasů
45min 857 kJ 30 Kč
Cibule ke grilovanému masu

Cibule ke grilovanému masu

14 hlasů
25min 486 kJ 69 Kč
Grilovaná cuketa s tymiánem

Grilovaná cuketa s tymiánem

15 hlasů
1h a 25min 582 kJ 72 Kč

Články nejen o vaření