Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

Redakce Bety.cz
26hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

647 kJ

energetická hodnota na 100g

77 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky13g sacharidy4g bílkoviny

Kdo má rád pastu carbonara, mohl by ocenit i brambory po uhlířsku, neboli patate alla carbonara.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 40 g sýru pecorino
  • 40 g másla
  • sůl

Postup přípravy

  • Brambory si předem uvařte a nakrájejte na kostičky. Dobrou slaninku si rovněž nakrájejte a zpěňte na oříšku másla. Na tomto základu si pak opečte brambory, všechno ještě mírně osolte a nasypejte do ohnivzdorné misky.
  • To ale není všechno. Povrch hustě posypejte nastrouhaným ovčím sýrem pecorino, který je v tomto případě vhodnější než parmazán. Zapékejte v troubě asi 15 minut při 150 až 180°C.
TIP:

Sýr pecorino se vyrábí nejčastěji v ovčí variantě, ale k dostání je i jako kozí sýr. Sýr obyčejně zraje od pěti do deseti měsíců, během kterých se obrací a omývá osolenou vodou, někdy méně, jindy více. Pecorino se skvěle hodí na rizota, ale má široké použití v teplé i studené kuchyni, velice často se používá na těstoviny jako parmezán a v podstatě jej lze použít kdekoli, kde je požadována ostřejší chuť. Cena sýra pecorino se pohybuje kolem 420 Kč/kg.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Brambory plněné žampiony

Brambory plněné žampiony

22 hlasů
30min 286 kJ 65 Kč
Bramborová nádivka

Bramborová nádivka

15 hlasů
1h a 30min 518 kJ 130 Kč
Grilované brambory

Grilované brambory

15 hlasů
50min 1190 kJ 95 Kč
Petrželkové brambory

Petrželkové brambory

13 hlasů
30min 455 kJ 45 Kč
Pečené brambůrky

Pečené brambůrky

11 hlasů
1h a 15min 410 kJ 85 Kč
Zapečené brambory s cuketou

Zapečené brambory s cuketou

24 hlasů
60min 361 kJ 68 Kč

Články nejen o vaření