Prostreno.cz

Hruškové lívance

Pomalu dozrávají hrušky, připravte si skvěle hruškové lívance.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 883 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy26g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 ml podmáslí
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 ks zralé, nastrouhané hrušky - stačí menší
  • 240 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Na vymazání
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehejte vejce s podmáslím.
  2. Přidejte špetku soli, cukr, nastrouhané, oloupané hrušky a vše dobře prošlehejte.
  3. Ve druhé míse smíchejte suché přísady dohromady, pak je přidejte do mokré směsi a vše dobře promíchejte.
  4. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo, med a promíchejte. Těsto nechte odležet 20 minut.
  5. Na rozehřáté pánvi vymazané olejem (nebo v lívanečníku) pečte z obou stran lívance.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškové lívance

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat