Prostreno.cz

Hruškové lívance

Pomalu dozrávají hrušky, připravte si skvěle hruškové lívance.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 879 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy27g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 ml podmáslí
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 ks zralé, nastrouhané hrušky - stačí menší
  • 240 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Na vymazání
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehejte vejce s podmáslím.
  2. Přidejte špetku soli, cukr, nastrouhané, oloupané hrušky a vše dobře prošlehejte.
  3. Ve druhé míse smíchejte suché přísady dohromady, pak je přidejte do mokré směsi a vše dobře promíchejte.
  4. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo, med a promíchejte. Těsto nechte odležet 20 minut.
  5. Na rozehřáté pánvi vymazané olejem (nebo v lívanečníku) pečte z obou stran lívance.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,08g
  • Sacharidy:

    328,96g
    • Cukry:

      191,69g
  • Tuky:

    192,86g
  • Vláknina:

    6,10g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hruškové lívance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat