Hruškové lívance
Pomalu dozrávají hrušky, připravte si skvěle hruškové lívance.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
883 kJ / 211 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy26g
tuky9g
Ingredience na
- K přípravě
- 200 ml
podmáslí
- 1 ks
vejce
- 1 špetka
soli
- 2 lžíce
krupicového cukru
- 2 ks
zralé, nastrouhané hrušky
- stačí menší
- 240 g
hladké mouky
- 1 lžička
jedlé sody
- 1 lžička
kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička
medu
- 2 lžíce
rozpuštěného másla
- Na vymazání
- 3 lžíce
oleje
Postup přípravy
- V míse vyšlehejte vejce s podmáslím.
- Přidejte špetku soli, cukr, nastrouhané, oloupané hrušky a vše dobře prošlehejte.
- Ve druhé míse smíchejte suché přísady dohromady, pak je přidejte do mokré směsi a vše dobře promíchejte.
- Nakonec přidejte rozpuštěné máslo, med a promíchejte. Těsto nechte odležet 20 minut.
- Na rozehřáté pánvi vymazané olejem (nebo v lívanečníku) pečte z obou stran lívance.