Podzimní fenyklový salát
Křupavý, příjemně pikantní a v každém případě zajímavý. Zkrátka přesně ten druh salátu, který oceníte jako doplněk například pečeného masa, nebo jako samostatně podávaný.
-
-
307 kJ / 73 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g
Ingredience na
- Na ozdobu
- 1 snítka
natě fenyklu
- Na salát
- 1 ks
čerstvého fenyklu
- 6 lístků
červené čekanky
- 150 g
baby špenátu
- 1 ks
pomeranče
- Na zálivku
- 2 lžíce
olivového oleje
- 100 ml
100% pomerančové šťávy
- 2 lžíce
limetkové šťávy
- 1 špetka
soli
Postup přípravy
- Oloupaný pomeranč nakrájejte na menší kousky.
- Očištěný fenykl nakrájejte na tenké plátky.
- Listy čekanky nakrájejte, nebo je natrhejte.
- Pomeranč, fenykl, čekanku a opraný, osušený špenát nasypte do misky.
- Suroviny na zálivku prošlehejte v misce a přidejte ji k zelenině s pomerančem.
- Salát lehce promíchejte, ozdobte snítkami natě fenyklu a hned podávejte.