Prostreno.cz

Podzimní fenyklový salát

Křupavý, příjemně pikantní a v každém případě zajímavý. Zkrátka přesně ten druh salátu, který oceníte jako doplněk například pečeného masa, nebo jako samostatně podávaný.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 1 snítka natě fenyklu
  • Na salát
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 6 lístků červené čekanky
  • 150 g baby špenátu
  • 1 ks pomeranče
  • Na zálivku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml 100% pomerančové šťávy
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Oloupaný pomeranč nakrájejte na menší kousky.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na tenké plátky.
  3. Listy čekanky nakrájejte, nebo je natrhejte.
  4. Pomeranč, fenykl, čekanku a opraný, osušený špenát nasypte do misky.
  5. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce a přidejte ji k zelenině s pomerančem.
  6. Salát lehce promíchejte, ozdobte snítkami natě fenyklu a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Podzimní fenyklový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat