Prostreno.cz

Pražma na limetkách

Ryba připravená na limetkách a bílém víně. Středomořská kuchyně je úžasná – geniální ve své jednoduchosti a použitých surovinách. Tentokrát je to italská inspirace.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce másla
  • K přípravě
  • 800 g filet pražmy
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce limetkové kůry - nastrouhané
  • 6 plátků limetky
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdkové cibulky s kouskem nati
  • 4 snítky petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev uvařte doměkka.
  2. Uvařenou mrkev nakrájejte na kostičky a smíchejte ji s uvařenou rýží a lžíci másla.
  3. Rybí filety osolte a obalte je v hladké mouce.
  4. Do velké pánve na olej s máslem nasypte nastrouhanou limetkovou kůru, přidejte rybí filety, 6 plátků limetky, limetkovou šťávu, podlijte vínem a duste 15-20 minut. Ryby během dušení jednou opatrně otočte.
  5. Před podáváním posypte jemně nakrájenou cibulkou a petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma na limetkách

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat