Pizza s rajčaty a chorizem
Jakmile jednou vyzkoušíte pizzu připravenou doma, už nebudete chtít jinou.
-
50min
30min příprava
20min vaření
-
838 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy25g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 150 g
tvrdého sýra
- parmazán,čedar nebo podle chuti
- 190 g
rajčatového pyré
- 1 lžička
sušeného oregana
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 120 g
choriza
- nakrájené na kostičky
- 2 ks
rajčat
- 4 lístky
čerstvé bazalky
- nakrájené
- Na těsto
- 500 g
hladké mouky
- 1 lžíce
oleje
- 25 g
čerstvého droždí
- 250 ml
vody
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Droždí nechte rozpustit ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto.
- Připravené těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici).
- Těsto si vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete rozdělit i na dva díly).
- V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem, nakrájenou bazalkou, podle chuti osolte a opepřete. Směsí potřete těsto.
- Na rajčatové pyré uložte na plátky nakrájená rajčata a posypte nakrájeným chorizem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Před dopečením posypte pizzu nahrubo nastrouhaným sýrem.
TIP:
Chorizo je salám intenzivní chuti, kterou mu dodává maso (většinou vepřové, ale existují i další varianty), paprika (typicky je to mletá uzená paprika) a česnek. Pokud chcete mít pizzu bohatší, přidejte na plátky nakrájené žampióny, olivy apod.