Hovězí guláš s rajčaty
Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci. Zahuštění chlebem má tu výhodu, že na tuto variantu zahuštění zužitkujete i již starý ztvrdlý chleba – stačí ho nastrouhat nebo nalámat na malé kousky, přidat do omáčky a nechat rozvařit.
-
3h a 0min
30min příprava
2h a 30min vaření
-
392 kJ / 93 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
hovězí kližky
- 4 špetky
soli
- 0.5 lžíce
gulášového koření
- 5 lžic
oleje
- 300 g
oloupaných, nakrájených rajčat
- 175 g
rajčatového protlaku
- 1 ks
bílé papriky
- 2 ks
cibule
- 1 ks
menší červené papriky
- 1 l
vody
- 1.5 lžičky
mleté červené papriky
- 1 ks
velký krajíc suchého chleba
- Na obalení
- 0.5 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Hovězí maso nakrájejte na kostky, nasypte je do misky s moukou a důkladně je v mouce obalte.
- V hrnci na rozehřátý olej nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- K cibuli přisypte maso, míchejte, aby se maso zatáhlo ze všech stran.
- Maso posypte paprikou a na mírném ohni minutu míchejte.
- Maso osolte, zalijte vodou, přisypte gulášové koření a maso duste doměkka.
- Když je maso skoro měkké, přidejte k masu nakrájená rajčata, nakrájené papriky, rajčatový protlak a nastrouhaný chléb. Vařte, až je maso měkké.