Prostreno.cz

Hovězí guláš s rajčaty

Hovězí kližka zajistí tu nejlepší konzistenci. Zahuštění chlebem má tu výhodu, že na tuto variantu zahuštění zužitkujete i již starý ztvrdlý chleba – stačí ho nastrouhat nebo nalámat na malé kousky, přidat do omáčky a nechat rozvařit.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí kližky
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžíce gulášového koření
  • 5 lžic oleje
  • 300 g oloupaných, nakrájených rajčat
  • 175 g rajčatového protlaku
  • 1 ks bílé papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 ks menší červené papriky
  • 1 l vody
  • 1.5 lžičky mleté červené papriky
  • 1 ks velký krajíc suchého chleba
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky, nasypte je do misky s moukou a důkladně je v mouce obalte.
  2. V hrnci na rozehřátý olej nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. K cibuli přisypte maso, míchejte, aby se maso zatáhlo ze všech stran.
  4. Maso posypte paprikou a na mírném ohni minutu míchejte.
  5. Maso osolte, zalijte vodou, přisypte gulášové koření a maso duste doměkka.
  6. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu nakrájená rajčata, nakrájené papriky, rajčatový protlak a nastrouhaný chléb. Vařte, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí guláš s rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat