Prostreno.cz

Candát s olivami a rajčaty

Candát podle receptu středomořské kuchyně, ve které nechybí olivy, kapary a rajčata.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 448 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks chlazené filety candáta - nebo mečouna
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce kaparů
  • 80 g černých oliv
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na posypání
  • 4 snítky petrželky

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  2. K šalotce přidejte osolené porce ryby, přidejte rajčata, na plátky nakrájené olivy, kapary, nakrájený česnek, podlijte vínem a přikryté duste 10 minut.
  3. Ryby opatrně otočte a duste ještě přibližně 10 minut odkryté, doba dušení závisí na druhu a velikosti porce ryby.
  4. Před podáváním posypte jemně nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s olivami a rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat