Ingredience na
- K přípravě
- 400 g
polohrubé mouky
- 170 g
krupicového cukru
- 2 lžíce
kakaa
- 0.5 hrnku
hrubě mletých ořechů
- vlašské, lískové
- 1 lžička
mleté skořice
- 0.5 lžičky
mletého badyánu
- 1 lžíce
strouhané citronové kůry
- 1 ks
kypřícího prášku do perníku
- 1 špetka
soli
- 3 ks
vajec
- rozšlehaná
- 4 lžíce
rumu
- 200 ml
mléka
- 150 ml
slunečnicového oleje
- 2 ks
jablka
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání plechu
- Na vymazání
- 1.5 lžíce
tuku
TIP:
Pokud přidáte do těsta zvlášť žloutky a z bílků vyšlehaný sníh, bude perník nadýchanější.