Prostreno.cz

Dýňová roláda

Z dýně nemusíte vařit pouze polévku. Vyzkoušejte recept na skvělou dýňovou roládu se šlehačkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 849 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g dýně hokaido - očištěné
  • 4 ks vajec
  • 180 g polohrubé pšeničné mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Na náplň
  • 180 ml 40% smetany ke šlehání
  • 0.5 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. 200 g očištěné dýně nakrájejte na malé kostky a upečte je v troubě rozehřáté na 180 °C doměkka, zhruba 30 minut, dýni nechte zchladnout a dužinu rozmixujte. Po upečení a rozmixování by měla dýně vážit 180 g.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh.
  4. Mouku prosejte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem, skořicí a špetkou soli.
  5. Třtinový cukr prošlehejte se žloutky, vanilkovým extraktem a citronovou šťávou.
  6. Moučnou směs zapracujte do prošlehaných žloutků, přidejte dýňové pyré, zvolna vmíchejte sníh a těsto vlijte na připravený plech.
  7. Těsto uhlaďte špachtlí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 12 minut, až je těsto propečené, ale ještě je pružné na dotek.
  8. Upečený korpus vyjměte a zakryjte vlhkou utěrkou, obraťte a sloupněte pečicí papír.
  9. Opatrně zarolujte i s utěrkou a nechte zchladnout. Těsto se tak připraví na další plnění a rolování a nebude při něm praskat.
  10. Smetanu a půl lžíce cukru vyšlehejte do tuha.
  11. Vychladlou roládu rozbalte, potřete šlehačkou, znovu zabalte.
  12. Hotovou roládu můžete posypat skořicí.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dýňová roláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat