Prostreno.cz

Dýňová roláda

Z dýně nemusíte vařit pouze polévku. Vyzkoušejte recept na skvělou dýňovou roládu se šlehačkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 849 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g dýně hokaido - očištěné
  • 4 ks vajec
  • 180 g polohrubé pšeničné mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Na náplň
  • 180 ml 40% smetany ke šlehání
  • 0.5 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. 200 g očištěné dýně nakrájejte na malé kostky a upečte je v troubě rozehřáté na 180 °C doměkka, zhruba 30 minut, dýni nechte zchladnout a dužinu rozmixujte. Po upečení a rozmixování by měla dýně vážit 180 g.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh.
  4. Mouku prosejte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem, skořicí a špetkou soli.
  5. Třtinový cukr prošlehejte se žloutky, vanilkovým extraktem a citronovou šťávou.
  6. Moučnou směs zapracujte do prošlehaných žloutků, přidejte dýňové pyré, zvolna vmíchejte sníh a těsto vlijte na připravený plech.
  7. Těsto uhlaďte špachtlí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 12 minut, až je těsto propečené, ale ještě je pružné na dotek.
  8. Upečený korpus vyjměte a zakryjte vlhkou utěrkou, obraťte a sloupněte pečicí papír.
  9. Opatrně zarolujte i s utěrkou a nechte zchladnout. Těsto se tak připraví na další plnění a rolování a nebude při něm praskat.
  10. Smetanu a půl lžíce cukru vyšlehejte do tuha.
  11. Vychladlou roládu rozbalte, potřete šlehačkou, znovu zabalte.
  12. Hotovou roládu můžete posypat skořicí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová roláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat