Plněná vepřová pečeně
Vepřovou pečeni můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – v tomto receptu jsou to houby, petržel a cibule.
-
1h a 45min
30min příprava
1h a 15min vaření
-
526 kJ / 125 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
vepřové pečeně
- 0.5 lžičky
soli
- 300 ml
masového vývaru
- 2 lžičky
kukuřičného škrobu
- 100 ml
100% jablečné šťávy
- Na náplň
- 1 ks
menší bílé cibule
- 2 lžíce
oleje
- 2 lžíce
strouhanky
- 200 g
žampiónů
- 0.5 hrnku
čerstvé petrželky
- nakrájené
- 1.5 lžičky
směs koření na houby
- „houbové koření“
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej, přisypte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené žampióny a duste, až se odpaří voda z hub.
- Houby dochuťte kořením a k houbám vmíchejte strouhanku a petrželku. Nechte vychladnout.
- Maso nakrojte ostrým nožem tak, aby vznikl plát, pokud je třeba, maso trochu rozklepejte.
- Maso osolte, na plát masa rozprostřete houbovou směs, stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
- Maso vložte do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
- K masové šťávě vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v jablečné šťávě a vařte do zhoustnutí.
- Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité šťávou.