Prostreno.cz

Plněná vepřová pečeně

Vepřovou pečeni můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – v tomto receptu jsou to houby, petržel a cibule.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové pečeně
  • 0.5 lžičky soli
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 100 ml 100% jablečné šťávy
  • Na náplň
  • 1 ks menší bílé cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 200 g žampiónů
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 1.5 lžičky směs koření na houby - „houbové koření“

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přisypte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené žampióny a duste, až se odpaří voda z hub.
  2. Houby dochuťte kořením a k houbám vmíchejte strouhanku a petrželku. Nechte vychladnout.
  3. Maso nakrojte ostrým nožem tak, aby vznikl plát, pokud je třeba, maso trochu rozklepejte.
  4. Maso osolte, na plát masa rozprostřete houbovou směs, stočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  5. Maso vložte do pekáčku, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  6. K masové šťávě vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v jablečné šťávě a vařte do zhoustnutí.
  7. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová pečeně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat