Kukuřičná polévka s anglickou slaninou
Kukuřičná krémová polévka vás překvapí velmi příjemnou nasládlou chutí. Skvěle ji doplní orestované kostičky slaniny s jarní cibulkou.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
395 kJ / 94 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 lžíce
oleje
- 200 g
libové anglické slaniny
- 4 ks
jarní cibulky
- 2 ks
brambor
- 1.7 l
zeleninového, nebo kuřecího vývaru
- 340 g
konzervované sladké kukuřice
- 250 ml
smetany na vaření
Postup přípravy
- Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, cibulky nakrájejte i s natí na plátky.
- Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájenou slaninu, nakrájenou cibulku a restujte na mírném ohni přibližně 3 – 4 minuty.
- Přibližně ¾ slaniny s cibulkou vyndejte děrovanou lžíci na talíř a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory, zalijte je vývarem a vařte 10 minut. Přidejte scezenou, propláchnutou kukuřici, smetanu a polévku vařte ještě 10 minut.
- Pokud chcete mít hustou konzistenci polévky, přibližně třetinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
- Polévku podávejte posypanou orestovanou slaninou s cibulkou.