Prostreno.cz

Dýňový krém s balkánským sýrem

Z dýní se dají uvařit spousty dobrých jídel –slaných, sladkých i pikantních. Vyzkoušejte dýňový krém, který skvěle doplní sýr a voňavý tymián.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 271 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 120 g balkánského sýra
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • K přípravě
  • 250 g očištěné dýně - nejlépe hokaido
  • 1 ks šalotky
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého, bílého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Sýr a očištěnou dýni nakrájejte na malé kostky.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a nakrájený česnek.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni-pokud použijete dýni hokaido, není třeba ji loupat.
  4. Dýni zalijte vývarem a vařte doměkka.
  5. Hotovou polévku rozmixujte a podle chuti osolte a opepřete.
  6. Polévku podávejte ozdobenou snítkou tymiánu, kostkami sýra a zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový krém s balkánským sýrem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat