Prostreno.cz

Vánoční jablečný kompot s brusinkami

Tento kompot se nejčastěji podává k pečené krůtě, pečené kachně nebo k pečené šunce.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 461 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks větších jablek
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 snítky tymiánu
  • 200 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • 120 ml kvalitního rumu

Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky a pokapejte je citronovou šťávou.
  2. Na velké pánvi na středním ohni nechte rozpustit máslo.
  3. Přidejte javorový sirup a jakmile začne lehce karamelizovat, přisypte lístky tymiánu, jablka, brusinky a přilijte rum.
  4. Vařte přikryté10-15 minut. Jablka se nesmí rozvařit. Občas promíchejte.
  5. Kompot podávejte studený.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vánoční jablečný kompot s brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat