Prostreno.cz

Ryba s čerstvou zeleninou

Pro milovníky ryb - ryba připravená v ochuceném oleji chutná skvěle. Druh zeleniny k podávání můžete zvolit podle své chuti, možností a sezony.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 867 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky13g

Ingredience na

  • K podávání
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks jarní cibulky a natí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sherry octa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • K přípravě
  • 800 g filé kapra, amura, nebo jiné ryby - vcelku, bez kostí
  • 150 ml oleje
  • 3 snítky citronového tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Papriky a rajčata nakrájejte na malé kostičky, nasypte je do misky, přidejte nakrájenou cibulku, zakápněte olejem, sherry octem, osolte, opepřete a promíchejte.
  2. V hlubší pánvi mírně zahřejte olej s bylinkami a nechte bylinky rozvonět.
  3. Rybu obalte v hladké mouce a položte ji do pánve s olejem a bylinkami.
  4. Opékejte podle velikosti filé přibližně 7-10 minut z každé strany.
  5. Rybu vyjměte z pánve pomocí děrované lžíce, osolte, opepřete a položte rybu na papírový ubrousek.
  6. Rybu podávejte se zeleninou.

TIP:

Rybu můžete nakrájet na menší porce. Pokud máte celou vykuchanou rybu (seškrábněte šupiny), nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odřízněte filety.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s čerstvou zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat