Ryba s čerstvou zeleninou
Pro milovníky ryb - ryba připravená v ochuceném oleji chutná skvěle. Druh zeleniny k podávání můžete zvolit podle své chuti, možností a sezony.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
867 kJ / 207 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky13g
Ingredience na
- K podávání
- 3 ks
rajčat
- 2 ks
zelené papriky
- 2 ks
jarní cibulky a natí
- 3 lžíce
olivového oleje
- 1 lžíce
sherry octa
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- K přípravě
- 800 g
filé kapra, amura, nebo jiné ryby
- vcelku, bez kostí
- 150 ml
oleje
- 3 snítky
citronového tymiánu
- 1 snítka
rozmarýnu
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- Na obalení
- 0.5 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Papriky a rajčata nakrájejte na malé kostičky, nasypte je do misky, přidejte nakrájenou cibulku, zakápněte olejem, sherry octem, osolte, opepřete a promíchejte.
- V hlubší pánvi mírně zahřejte olej s bylinkami a nechte bylinky rozvonět.
- Rybu obalte v hladké mouce a položte ji do pánve s olejem a bylinkami.
- Opékejte podle velikosti filé přibližně 7-10 minut z každé strany.
- Rybu vyjměte z pánve pomocí děrované lžíce, osolte, opepřete a položte rybu na papírový ubrousek.
- Rybu podávejte se zeleninou.
TIP:
Rybu můžete nakrájet na menší porce. Pokud máte celou vykuchanou rybu (seškrábněte šupiny), nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odřízněte filety.