Kanapky ze slaných krekrů
Krekry můžete podávat jako skvělý předkrm, nebo pohoštění například k vínu.
-
40min
25min příprava
15min vaření
-
1403 kJ / 335 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy49g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 250 g
krémového sýra
- 2 lžíce
husté zakysané smetany
- 2 snítky
čerstvého kopru
- 4 ks
žampiónů
- na plátky nakrájené
- 0.5 ks
cibule
- nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce
olivového oleje
- 1 lžíce
másla
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 24 ks
krekrů
- Na ozdobu
- 2 snítky
čerstvého kopru
Postup přípravy
- Sýr prošlehejte se zakysanou smetanou, přidejte 2 snítky nasekaného kopru, podle chuti osolte a promíchejte.
- Na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte, až se odpaří voda z hub. Podle chuti osolte, opepřete a nechte trochu vychladnout.
- Krekry potřete připraveným sýrem, na sýr položte připravené houby, ozdobte koprem a hned podávejte.