Prostreno.cz

Kanapky ze slaných krekrů

Krekry můžete podávat jako skvělý předkrm, nebo pohoštění například k vínu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 1403 kJ / 335 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy49g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g krémového sýra
  • 2 lžíce husté zakysané smetany
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 4 ks žampiónů - na plátky nakrájené
  • 0.5 ks cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 24 ks krekrů
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Sýr prošlehejte se zakysanou smetanou, přidejte 2 snítky nasekaného kopru, podle chuti osolte a promíchejte.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte, až se odpaří voda z hub. Podle chuti osolte, opepřete a nechte trochu vychladnout.
  3. Krekry potřete připraveným sýrem, na sýr položte připravené houby, ozdobte koprem a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kanapky ze slaných krekrů

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat